Vandring är den moderna resan

Vandra är något vi har gjort sen urminnes tider och detta är nu något som har kommit tillbaka ordentligt på tapeten igen. Snöra på dig vandringskängorna och bege dig ut på en hajk där du kan njuta till fullo av vacker natur, både i Sverige och utomlands.

Att vandra är något alla kan göra. Du behöver inte vara proffs för att bege dig ut på en resa för livet, det viktiga är att du läser på innan och anpassar vandringslederna efter din nivå. Det finns mängder med leder för dig som är nybörjare inom vandring, Bruksleden, Sörmlandsleden och Blekingeleden är bara några exempel.

Packa rätt utrustning

Det är viktigt att du har med dig rätt utrustning när du ska vandra. Ska du ut på en längre tur som varar i flera dagar ska du tänka på att du inte kommer ha ström tillgängligt så ta med powerbank till telefonen. Det är även viktigt med en fungerande vevradio ifall du skulle bli utan el och något händer. I övrigt är det kläder för alla väder och mat som är lätt att bära som gäller.

Vandringsleder i Sverige

vandringI Sverige finns det vandringsleder för alla – nybörjare som proffs. Sök på nätet och läs på om olika leder för att hitta den som passar dig bäst. Är du sugen på en utmaning är Kebnekaise där du bestiger Sveriges högsta berg den led du ska välja. En annan väldigt vacker led är höga kustenleden:

”Höga Kustenleden slingrar sig fram genom flera naturreservat, en nationalpark och ett naturvärldsarv.” Aftonbladet.

Ta dig an nya utmaningar och börja din vandring idag.