Jaga Fasan

Att jaga för att äta har människa gjort sedan urminnes tider och en populär fågel att fälla är Fasanen.

”Fasanen är en typisk viltfågel: mager, smakstark och finfibrig i köttet. Den lite beska och kantiga smaken som vilda fåglar har brukar ofta mildras med grädde och smör. Men i stället kan man balansera smakerna med något chilistarkt, exempelvis BBQ-plommon.” läs mer.

5863378-male-european-common-pheasantFasanen är en hönsfågel som från början endast fanns i Asien och sedan planterades in i stora delar av Europa där den sedan förvildats. Sålunda har fasanen kommit att bli en accepterad jaktvilt mycket på grund av dess välsmakande kött och det bästa sättet att lyckas knipa en fasan är genom skicklighet och rätt utrustning. Till exempel är det viktigt att man har ett bra gevär med ett ordentligt kikarsikte och om ditt gevär av någon anledning inte har ett sådant hittar du det senaste inom kikarsikten för all typ av jakt på http://www.activeoutfit.se/sv/129-kikarsikten. Dock ska man vara medveten om att man inte får jaga Fasanen när man vill utan man måste hålla sig inom jaktsäsongen om är belägen mellan oktober och januari.

Regler

Vill man jaga i Sverige måste man följa vissa regler och den mest vitala regeln att följa är att jakt endast är tillåten under vissa tidpunkter på året och att du måste inneha ett giltigt jaktkort. Så innan du får liv i luckan och vill ge dig ut i landets skogar kan det vara en god idé att först kontrollera så att det är jaktsäsong för just den art du vill jaga. Exempelvis är det vissa arter som endast får jagas under sommaren och andra under hösten, så om du är osäker kan det vara bra att kolla upp vad jaktlagen och jaktförordningen säger.