Att tänka på i skogen

När man jagar fågel är det viktigt att ha rätt utrustning för det är nämligen så att fåglar har väldigt bra syn. På Fähallen Jakt AB finns allt du behöver för att smälta in i skogen bra. Det gäller bland annat att vara klädd i tyst tyg som inte låter när det regnar eller när man skrapar mot kvistar. Men vad mer ska man tänka på?

duvaMen hur många är det egentligen som jagar just fåglar? Det verkar som om jägare har tappat lusten att knäppa orrar och tjädrar, något som var populärt att jaga för hundra år sedan. Gäss skulle kunna jagas dessutom, för visst är det så att folk hellre skulle vilja äta närproducerad gås i stället för importerad gödkyckling. För att jaga fågel krävs det att man är en god skytt, för fåglarna är små och ofta snabba samt på långt avstånd. Andra fåglar man kan jaga är skogshöns och järpe. Skogsfåglar trivs ofta bra i gamla skogar och gynnas inte av kalhyggen utan tar stryk av detta, då det varken ger mat eller skydd. Något som man kan läsa om här samt i Värmlands Folkblad.

Jaga inte fridlysta och rödlistade djur

Men när det kommer till fåglar är det bra att vara väl upplyst kring vad man får jaga och inte. Örnar och falkar är ett stort förbud och fridlysta. Det är även skogsduva. I Aftonbladet kan vi läsa om hur en av deltagarna i Sveriges Mästerkock bjöd just på denna fågel, men att denna råkade vara just fridlyst och rödlistad.

– Jag köpte duvan i en saluhall i god tro och har svårt att tänka mig att de skulle sälja rödlistat kött – Aftonbladet